Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa
  • pieczarki
  • cebula
  • ciasto francuskie
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Pieczarki i cebulę drobno kroimy, doprawiamy i podsmażamy. Pozostawiamy do ostygnięcia.

Oczyszczoną i umytą polędwiczkę doprawiamy solą i pieprzem z każdej strony. Przez sam środek robimy nacięcie, tak aby nafaszerować ją wcześniej przygotowanym farszem pieczarkowo-cebulowym.

Polędwiczkę owijamy dokładnie ciastem francuskim i pieczemy w temperaturze 170°C przez ok. 20-25 minut.

Wróć

Współpracujemy z:

Strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce Więcej...