Filet z dorsza gotowany w oliwie

Składniki:

  • dorsz, można użyć filet
  • oliwa z oliwek
  • groszek cukrowy
  • czosnek
  • sól morska

Wykonanie:

Dorsza dokładnie oczyszczamy z łusek i ości. Następnie doprawiamy solą morską i marynujemy w oliwie z oliwek i czosnku przez ok. 30 minut. Filet porcjujemy i zawijamy w papier do gotowania (np. Saga). Gotujemy na parze przez ok. 20-30 minut.

Groszek blanszujemy. Dorsza po ugotowaniu osączamy z nadmiaru oliwy na papierze.

Podajemy go z blanszowanym groszkiem i ciepłą oliwą. Do dekoracji możemy użyć kiełków.

Wróć

Współpracujemy z:

Strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce Więcej...