Bulion pomidorowy z łososiem w ziołowej otoczce

Składniki:

  • 8 świeżych pomidorów (dojrzałych)
  • ok. 400 g fileta z łososia
  • świeże zioła (majeranek, tymianek, bazylia, estragon, oregano)
  • koper (do dekoracji)
  • pomidorki koktajlowe (do dekoracji)
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Filet z łososia dzielimy na równe części i doprawiamy solą i pieprzem. Zawijamy w papier do gotowania (np. Saga) i gotujemy na parze ok. 15 minut.

Świeże pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Usuwamy pestki i miksujemy miąższ. Odcedzamy sok.

Wszystkie zioła miksujemy niezbyt drobno i doprawiamy solą i pieprzem.

Odsączony bulion pomidorowy podgrzewamy (nie należy go gotować) i przelewamy do talerzy. Na bulionie układamy łososia i dekorujemy go zmiksowanymi ziołami. Do całości dodajemy pomidorki koktajlowe i koperek. 

Wróć

Współpracujemy z:

Strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce Więcej...