Brioche

Składniki:

  • mąka - 625 g
  • drożdże – 50 g
  • mleko - 125 ml
  • cukier - 50 g
  • sól do smaku
  • 3 jajka
  • masło - 200 g

Sposób wykonania:

Drożdże rozpuścić w mleku z dodatkiem cukru i pozostawić do wyrośnięcia. Następnie przesiewamy mąkę, rozpuszczamy masło, wbijamy jajka i łączymy z rozczynem drożdży. Wyrabiamy ciasto i pozostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Formujemy bułeczki (ok. 50-80 g każda) i pozostawiamy do wyrośnięcia.

Pieczemy w temperaturze 180°C 12-15 minut.

Wróć

Współpracujemy z:

Strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce Więcej...