Ananasowe pierożki

Składniki:

  • Świeży ananas
  • Ser twarogowy
  • Grejpfrut
  • Wanilia
  • Rodzynki
  • Migdały
  • Orzechy laskowe
  • Cukier

Wykonanie:

Grejpfruta obieramy i filetujemy (pozostawiamy bez błonek). Następnie wkładamy go do rondla i poddajemy redukcji w połączeniu z wanilią. Powstały sos mieszamy z serem, dodajemy posiekane bakalie i dosładzamy do smaku. Obranego ananasa kroimy na krajalnicy w bardzo cienkie plastry. W tak przygotowane plastry zawijamy wcześniej przygotowane nadzienie formując pierożki. Całość możemy dodatkowo polać pozostałym sosem grapefruitowym.

Wróć

Współpracujemy z:

Strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce Więcej...